Snelzoeker producten

Zoek een winkel in uw buurt

Overzicht winkels

5 + 5 = 10
jaar garantie

Meer info over de Dovre Garantie

Technologie & innovatie

Hoogwaardig GIETIJZER zoals alleen Dovre het maakt: de ideale warmtegeleider.

De vormbestendigheid van gietijzer is de beste garantie voor de duurzaamheid van uw toestel. De Dovre-gieterij heeft zich op dit domein gespecialiseerd. Het gebruik van de modernste productiemethoden en ultrafijn vormzand, komt niet alleen de vormvastheid ten goede, maar ook de esthetiek van de oppervlaktestructuur.

Email

Door te kiezen voor een emailuitvoering is uw kachel niet alleen een verwarmingsbron, maar ook een mooi decoratief element in uw interieur. De nieuwe Dovre emailleerinstallatie garandeert een hoogkwalitatieve afwerking. Een geëmailleerd oppervlak is ook gemakkelijk schoon te maken. Uw kachel blijft er jarenlang als nieuw uitzien. U kunt kiezen uit verschillende kleuren. Zo zorgt u ervoor dat uw kachel perfect in uw interieur wordt geïntegreerd.
De emailkleuren zijn:

  • E6: majolica bruin
  • E8: crème-wit
  • E9: olijfgroen
  • E10: glanzend zwart
  • E12: wit-wit
  • E14: lichtgrijs

 

Dubbel verbrandingsysteem (secundaire verbranding)

De nieuwste generatie Dovre-kachels en haarden zijn voorzien van een uniek dubbel verbrandingsysteem. Via de achterzijde wordt secundaire lucht in de kachel toegelaten. Deze wordt eerst verwarmd en wordt vervolgens via een speciale vlamplaat in de verbrandingskamer geleid. Hierdoor ontstaat een secundaire verbranding die de resterende, niet volledig verbrande rookgassen opnieuw doen ontvlammen.

Resultaat: een hoger warmterendement en een schonere en milieubewuste verbranding.

 

Airwash glasbeluchting voor een propere ruit

Het Dovre airwash-glasbeluchtingssysteem gebruikt een spoiler om de secundaire verbrandingslucht eerst langs het glas te laten stromen. Daardoor worden onverbrande rookgassen en condens van het glas weggehouden zodat het langer schoon blijft en de ruiten niet om de haverklap roetzwart worden.

 

 

Geef uw emailadres in en blijf op de hoogte.